LOKALE EN INTERNATIONALE HR-EXPERTISE BINNEN HANDBEREIK

HR ANALYSE:
LATEN WE UW HR-BEHOEFTEN AFSTEMMEN OP UW BEDRIJFSSTRATEGIE

THRIVE helpt u om uw HR-strategie te verbeteren door nieuwe competenties op het vlak van HR-management te ontwikkelen.
Tijdens gesprekken met u en andere belangrijke spelers binnen uw onderneming analyseren wij uw bedrijfsmissie, cultuur, doelstellingen,
uitdagingen en organisatie. Vervolgens identificeren wij de problemen die een actieplan vereisen dat afgestemd is op uw nieuwe HR-strategie.

Op basis van onze aanbevelingen kunt u – met of zonder onze hulp – nieuwe initiatieven lanceren en nieuwe processen en procedures ten uitvoer leggen.

Deze aanbevelingen hebben betrekking op onze kernactiviteiten: Change Management, (Her)Structurering, Talentontwikkeling, en uw Aantrekkingskracht als Werkgever.
Bijkomende of specifieke noden? Daarvoor stellen wij u voor aan ons netwerk van partners.

CHANGE MANAGEMENT:
EVALUATIE VAN HET PERSONEEL
EN (HER)DEFINITIE VAN DE TAKEN,
INTERNE MOBILITEIT

Nood aan veranderingen, om allerlei – aangename of minder aangename – redenen? Om uw marktaandeel te vergroten, het hoofd te bieden aan de evolutie van de concurrentie of de technologie, uw opvolging te beheren, een fusie of een overname tot een goed einde te brengen, sleutelpersonen aan te werven of te vervangen, uw processen volledig of gedeeltelijk te reorganiseren…?

In elk scenario zal uw bedrijf de juiste mensen op de juiste plaats moeten inzetten, met duidelijk gedefinieerde verantwoordelijkheden, die goed begrepen worden, kortom personen gedreven door oprechte motivatie.

Hebt u deze mensen (nodig)? Zouden ze moeten veranderen van functie of van job, hun vaardigheden moeten versterken of updaten? Wat kunt u doen om hen optimaal te begeleiden tijdens de verandering?

THRIVE helpt u om de sterke punten, de zwakke punten en de verlangens van uw personeel te identificeren, om een reeks competenties te ontwikkelen teneinde uw verwachtingen en uw doelstellingen om te zetten in successen.

(HER)STRUCTURERING:
PERSONEELSAFVLOEIING,
ONTSLAGEN,
VAKBONDSRELATIES

Dit is een onderwerp dat taboe is, zelfs als de grootste discretie verzekerd is (wat bij ons het geval is)…

Maar soms is het absoluut noodzakelijk om de kosten te drukken, en in het bijzonder de loonkosten, om te kunnen herstructureren, weer op te leven, en hopelijk opnieuw te kunnen aanwerven eens de transformatie geslaagd is.

THRIVE helpt u om eventuele afvloeiingen te plannen en te
begeleiden, om de betrokken personen opties te bieden om zich elders te ontplooien…
zodat het moreel en de motivatie van de blijvers gevrijwaard blijven, en zelfs versterkt worden door nieuwe vooruitzichten en nieuwe verantwoordelijkheden.

Indien nodig kan THRIVE bogen op jarenlange ervaring met positieve onderhandelingen met vakbonden.

Een ‘deal’ die voor iedereen goed is, is niet onmogelijk.
En dit zal het imago van uw organisatie versterken,
zowel intern als extern.
 

TALENTONTWIKKELING:
BETROKKENHEID,
PRESTATIEBEHEER,
COLLECTIEVE INTELLIGENTIE

Het gaat hier om lonen en andere voordelen zoals bedrijfswagens, pensioenplannen, opleidingsaanbiedingen, … maar niet alleen dat. Uw werknemers willen – net zoals u – erkenning voor hun engagement en een gelijke behandeling in vergelijking met de anderen.

Een correcte prestatiebeoordeling vereist een eerlijke evaluatie. De invoering of verbetering van een systeem waarbij het loon evolueert op basis van de verdiensten, zal uw globale prestaties verbeteren.

Doelstellingen vooropstellen, collectieve intelligentie en functieveranderingen (lateraal of via een promotie) aanmoedigen, staan borg voor een efficiënt en evenwichtig beheer van de prestaties, met als resultaat een geleidelijke en harmonieuze ontwikkeling van de talenten.

Dankzij zijn HR-specifieke meet- en planningtools kan THRIVE u helpen om het engagement van uw werknemers te versterken, om hen beter te evalueren en te belonen, alsook om ‘het neusje van de zalm’ aan te trekken en te binden aan het bedrijf.
#

AANTREKKINGSKRACHT ALS WERKGEVER:
INTERNE COMMUNICATIE
EN BELEIDSLIJNEN,
“BRANDING” EN REPUTATIE

Hoe kleiner uw bedrijf is, hoe beperkter uw budget voor externe communicatie is – en hoe meer uw werknemers uw belangrijkste vector zullen zijn om veelbelovende kandidaten aan te trekken en uw reputatie te versterken. Ze zullen over u praten – met vrienden, op de sociale netwerken, overal. Bent u een grote kmo? Denk maar niet dat communicatiecampagnes alleen volstaan. Wat mensen zeggen en horen zeggen, dat is cruciaal.

Zijn uw werknemers tevreden over uw interne beleidslijnen – organisatie, evaluatie, lonen en voordelen, carrièremogelijkheden enz.? Ze zullen dat rondvertellen – maar dit ‘weten’ is misschien gewoon hun ‘gevoel’.

Goede tools en methoden voor interne communicatie zijn dus essentieel om te verzekeren dat de medewerkers de praktijken van de onderneming en… de eventuele veranderingen die vereist zijn, begrijpen en toejuichen. THRIVE kan u helpen om uw communicatie te evalueren en te verbeteren, zodat uw werknemers zich een positieve mening vormen over hun eigen werk – en zo de ambassadeurs van het bedrijf worden.

 

EXPERTISE INZAKE HR-POLICIES, ZODAT UW BUSINESS… ZICH KAN ONTPLOOIEN!

CHECK ONZE VERBINTENISSEN, ONZE WAARDEN EN ONS MANAGEMENT

THRIVE: ONZE VERBINTENISSEN:

WEERGALOZE RESULTATEN BEREIKEN
Onze competenties om uitdagingen aan te gaan en onze capaciteit om veranderingen concreet ten uitvoer te leggen en uw talenten te ontwikkelen, zullen u er in termen van ROI van overtuigen dat u de juiste beslissing hebt genomen.

HAND IN HAND OPTREDEN
Wij werken samen met u, in partnership, via een pragmatische en resultaatgerichte benadering. Samen zullen we initiatieven ontwikkelen die veranderingen zullen voortbrengen die tegelijkertijd gunstig en rendabel zijn.

U NOOIT LATEN VALLEN
Of u ons nu inschakelt voor een opdracht op korte of op lange termijn, wij zullen altijd beschikbaar blijven terwijl uw bedrijf evolueert en … zich ontplooit.

THRIVE: ONZE WAARDEN:

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING
Alle mensen streven groei en tevredenheid na; de versterking van het talent en de ervaring stimuleert het engagement van de mensen; ons engagement zal de prestaties van het bedrijf versterken.

WEDERZIJDS VERTROUWEN
Vertrouwen is een absolute voorwaarde voor de ontwikkeling van harmonieuze relaties.
THRIVE gelooft in een open, direct en oprecht partnership met uw bedrijf, en zal dit ook bevorderen.

DUURZAAMHEID
De inbreng van THRIVE zal een impact op lange termijn hebben op de cultuur en de prestaties van uw bedrijf, dankzij de ontwikkeling en de sterkere betrokkenheid van uw werknemers.

DIRECTEUR:
ERIC VAN DER STICHELEN

Eric behaalde een Master in de Rechten (UCL) en een Executive Master in Management (Solvay Business School).
Hij geeft ook opleidingen HR-management in het kader van de MBA-cyclus georganiseerd door United Business Institutes.

In de loop van zijn carrière bekleedde hij de functie van HR Manager (of andere vergelijkbare namen) bij tal van nationale en internationale bedrijven in België en Zwitserland, waaronder als laatste de groep D’Ieteren Auto (B), en voordien Celgene & Talentwins (CH), UCB Pharma (B), MSD Europe, Creyf’s Interim (nu “Start People”, B), Ericsson België, en Securex (B).

Naast of tussen deze functies door adviseerde Eric – wat hij nog altijd doet – tal van Belgische kmo’s met betrekking tot een brede waaier van HR-problemen, gaande van de oplossing van gerichte problemen tot de herstructurering op lange termijn van de HR-beleidslijnen en
-praktijken van de betrokken ondernemingen.
De bekendste van deze kmo’s?
Brouwerij Chimay (B)

 

BIJKOMENDE OF SPECIFIEKE NODEN? MAAK KENNIS MET ONS NETWERK VAN PARTNERS

OPLEIDINGEN BUREAUTICA,
DIGITALE TECHNOLOGIE & IT:

MARIE VANDENBERGHE

Marie is algemeen directrice van Quality Training, qualitytraining.be

Sinds 2008 hebben de 35 deskundige en meertalige lesgevers van QT ongeveer evenveel opleidingsprogramma’s ontwikkeld die tegemoetkomen aan het merendeel van de moderne of moderniseringsnoden van uw bedrijf.

QT werd opnieuw genomineerd voor de HR Excellence Awards 2019 en behaalde de certificatie QForGold Best Learning & Development Specialist.

HR-COMMUNICATIE & AANTREKKINGSKRACHT VAN WERKGEVERS:
HERVÉ RENARD

Hervé is manager van PH410, “The Agency that wants good things for You”, ph410.be

PH 410 kan bogen op een uitstekende HR-balans inzake Employer Branding, HR Brand Activation, Rekrutering, Corporate-communicatie en Interne Communicatie… De onderneming geeft u eerder wat u nodig hebt dan wat u verlangt.

PH 410 won de HR Excellence Award in 2017 en 2018: Best Employer Branding, Communication & Reputation Company.

COACHING EN PERSOONLIJKE ONTWIKKELING:
CARL DUFOUR

Carl is de oprichter en manager van Systemic Minds, systemicminds.com

Carl kwam uit de sector van de Strategische Marketing maar evolueerde naar Professionele Coaching, Humanistische NLP, Transactionele Analyse, Systemische Benaderingen en & Hypnose.

Vandaag kan hij bogen op meer dan twintig jaar ervaring als consultant, lesgever en coach.

SENIOR
EXECUTIVE SEARCH:

NATHALIE ROWELL

Nathalie is de oprichtster en CEO van Virdis Group, virdisgroup.com

Nathalie studeerde Rechten en werkte als advocate gespecialiseerd in intellectuele eigendom voordat ze haar eigen onderneming oprichtte die zich toelegt op de internationale rekrutering van kaderleden.

Haar meest frequente opdrachten bestaan uit de rekrutering van ‘seniorkaderleden’ voor functies in Europa, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten.

OPTIMALISERING VAN HET WERK
EN VAN DE DIGITALE TOOLS:

ANNA SIGURDSSON

Sinds 1992 is Anna de eigenares en CEO van Priority Management Brussels, prioritymanagement.com

Opleidingen rond time management, prioriteitenbeheer, werklastbeheer, optimalisering van afspraken en digitale tools zoals MS Outlook en Teams staan centraal in het aanbod van PM.

Tot de klanten van Priority Management behoren start-ups tot ‘Fortune 500’ bedrijven.